KunstRaam 2007: Vrede is een werkwoord

Van 21 december 2007 tot 11 januari 2008 is in KunstRaam het werk te zien van Mariska Mallee, Paul Rüpp en Sofie Clavaux. De werken dragen de gezamenlijke titel: Vrede is een werkwoord/bouwen aan vrede.

De galerie toont collages, foto’s en schilderijen, die processen van afbraak en opbouw laten zien. De collages zijn samengesteld door Paul Rüpp en Mariska Mallee. Zij maakte foto’s in Lissabon van tegels, in Otrang (Duitsland) fotografeerden zij mozaïeken en in Barcelona een huis van de architect Gaudi.

De foto’s van Sofie Clavaux laten de sloop zien van de Zwarte Madonna in Den Haag. Zij maakte deze foto’s voor haar opleiding aan de School voor Jong Talent. De kleine schilderijen (10 bij 10 cm) hebben de titel: Bouwstenen. En het grote doek: Babylon, spraakverwarring en Pinksteren.

 

Maandag 24 december, tijdens de traditionele Kaarsjesavond, is de galerie geopend.

U kunt, onder het genot van een glas warme wijn en kaarslicht, kennis maken met een aantal kunstenaar. Zij hebben dit jaar in KunstRaam geëxposeerd.

Er zijn beelden te zien van Magda van Elck en Claire Delperdange, lino’s van Marco van Ooijen, glaswerk en proza van Annelien van Kempen en Marty van Essen.

Er wordt een boek ‘Het spirituele alfabet’ gepresenteerd. Dit Kunstboek is gemaakt door de Haagse kunstenares Suzanne van Eeden, www.ateliersuus.nl

U kunt dit boek en enkele ingelijste werken van Suzanne op deze avond bekijken en bestellen.

Wij nodigen u uit om samen met de kunstenaars de kaarsjesavond tot een gezellige en inspiratievolle kerstavond te maken. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom.


Het inrichten vam het KunstRaam.

Onze hond Yessi toont interesse in het bevestigen van de tegels van Mariska.


Martie van Essen (links) verzorgt haar gedichten voor bij het glaswerk van Annelien van Kempen.

Zorgvuldig wordt het werk opgehangen met hulp van Magda van Elck. Al het werk van de deelnemende kunstenaars is ingeleverd. Zo ook het Spiritueel alfabet van Suzanne van Eeden door Dorrit Steens. Het glaswerk van Annelien van Kempen door Willem Kuipers.De inrichting van de tentoonstelling in voltooid. We zijn klaar voor Kaarsjesavond.


De kaarsjes worden ontstoken.Er wordt gezellig Glühwhein gedronken.

Er is volop belangstelling voor de tentoonstelling. Een uitstekende gelegenheid om elkaar fijne feestdagen toe te wensen.