KunstRaam 2009 'Licht en Verlichting'Licht and Verlichting

Dit is de titel van de tentoonstelling van vrijdag 11 december tot 14 januari 2010 te zien in GallerieKunstRaam.Deelnemers zijn: De Lumbini boeddhistische Thanka Schilderen School met tien traditionele Thanka's. Vera Zegerman: Lightobjects, keramiek. Mariska Mallee: Mandala-schilderijen geïnspireerd door middel van een yourney naar Nepal.
Een van de deelnemers Lumbini boeddhistische Thanka Schilderij Schoolvoorstellingen tien traditionele Thanka's. De school met zijn winkel gelegen in het historische centrum van Kathmandu: Basantpur Durbar Square en heeft een groep van professionele Thanka schilders in dienst hebben. Thanka's zijn Buddhis schilderijen, godsdienst gebruikt voor speciale doeleinden en geschilderd op doek voorbereid. De voorstellingen waren vaak Boeddha, godheden en mandala's. De Thanka school heeft hoge waarden en sociale ondersteunt boeddhisme en Heysay Choeling gumba (een klooster). Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar het klooster voor de opleiding van benadeelde. De school biedt een hoge kwaliteit Thanka's. Beschilderd met vakmanschap, mooie pigmenten en goud. De Thanka's zijn geleverd aan tempels, kloosters, boeddhistische en toeristen. KunstRaam toont ze in de traditionele Nepalees en westerse manier ingelijst.
U kunt ook de kunst en lightobjectrn van Vera Zegerman bekijken.
Warmte en licht is altijd zeer belangrijk geweest voor haar, en in de Nederlandse winter is niet zo evident. Het vertoont beelden (keramiek) met verlichting in en rijstpapier lampen. Ze probeert de duisternis en kou verdrijven in de korte dagen voor Kerstmis. KunstRaam gaat stralen!
Mariska Mallee schilderijen zijn geïnspireerd door een reis naar Nepal, boeddhisme, en de verandering, de aarde en haar seizoenen, kleuren en energie.
Het uitzicht op de mooie, grote en kleurrijke mandala's geven de toeschouwer een beeld van de energie van de voortdurende veranderingen in het leven. Het symbool van het veld en de seizoenen, zijn het thema. Deze combinatie van westerse moderne kunst met behulp van de traditionele mandala, die ook in deze tentoonstelling van de boeddhistische Lumbini Thanka Schilderen School, Kathmandu, Nepal show, inzicht te geven in de macht van de cirkel en mandala gebaseerd. Tijdens de tentoonstelling, met inbegrip van kerstavond en kaarsjesavond Kaarsen geopend, is er informatie over de Mandala's en Thanka's.
De opening is zaterdag 12 december om 14.00 uur en Vera Zegerman en Mariska Mallee heten u welkom. U vindt KunstRaam, 3 Wielemakersslop, Voorburg.
Opening venster: 24 uur (lampjes op tussen 8:00 en 23:00)
Openingstijden Gallerie: www.kunstraam.info

De inrichting

Vera Zegerman met haar objecten.
Het ophangen van de Thangka's door Paul and Mariska.


Mariska's eigen work.
Thangka's


Mariska Mallee: Lente zomer herft en winterakkers, 30 cm x 30cm Acryl


Mariska Mallee: Lente Akker100cm x 100 cm.


Mariska Mallee: Winter Akker 100cm x 100 cm.
Mariska Mallee: Herfst Akker 100cm x 100 cm.


Mariska Mallee: Zomer Akker100cm x 100 cm.

De opening


Kaarsjesavond 24 decmber, 2009

Het is een geslaagde avond geweest.