Page
Menu
News
U bent hier:   Home > KunstRaam 2009 'Licht en Verlichting' > 'Blik op (on)eindig' van Cis Aartsma in KunstRaam

'Blik op (on)eindig' van Cis Aartsma in KunstRaam

Van 27 maart tot en met 7 mei. De officiële opening, met een speech van Margriet Westervaarder, zal plaats hebben op 10 april, om 17.00 uur.
Kijk voor foto's van de opening op: www.geentoeval.com/gallery10.htm .Het werk van Cis is sterk anekdotisch van aard en vrijwel altijd terug te voeren naar de autobiografische werkelijkheid. In deze expositie verhaalt zij over haar ontmoeting met afscheid in de vorm van de dood. Wat is dood eigenlijk? Wat betekent het, als er een eind komt aan het leven? Hoe ziet dood eruit? Wat ís ‘levenloos’? Vragen, die bij Cis letterlijk in haar handen gingen zitten. Zij is daadwerkelijk intens gefascineerd geraakt door dode of stervende lichamen in de kleine flora en fauna in haar directe omgeving; voor haar de spiegel van het universum. Dode vogels, vliegen, rupsen, maden... Maar ook mossen, schimmels, paddenstoelen... de afbraak van een stuk hout... Bij een nadere bestudering van deze voor iedereen voorhanden zijnde natuur (laat een kopje koffie maar eens twee weken staan...) krijg je af en toe een gevoel van tijdloosheid en kom je erachter dat de dood niet meer is dan een overgangsfase. Het is een overgang van energie van het ene naar het andere organisme. Het leven wordt doorgegeven. Verandert van vorm. Het leven gaat door, maar alles wordt anders.Cis Aartsma’s expositie duurt 6 weken, van 27 maart tot en met 7 mei. In het KunstRaam zal de expositie voor een deel leven en ook weer sterven. Omdat Cis gebruik maakt van overwegend natuurlijke materialen, zal het ook voor haarzelf een verrassing zijn om te zien waar de expositie op uitkomt. Wandelt er een nieuwe wereld de galerie uit?

Workshops voor kinderen
Cis heeft een grote liefhebberij, die zij ‘stadjutten’ noemt. In de stad kun je als je goed kijkt en er open voor staat heel veel natuur vinden, waarmee je kunt werken. Op 15 en 18 april zal zij workshops stadjutten geven voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
De workshops duren van 14.00 tot 17.00 uur. Het is de bedoeling om eerst een stadswandeling van minimaal een uur te maken en daarna met de ‘gejutte buit’ gezamenlijk een kunstwerk te maken. Dit zal een plek krijgen in het Kunstraam als aanvulling bij de expositie.
Deelname aan de workshops kost 12,00 per kind met een maximum van 6 kinderen.
Aanmelden kan tot 14 april, bel dan naar Cis: 06 388 99 800.

Verder zal er binnen nog een schilderij van Cis te bezichtigen zijn, evenals enkele natuurfoto’s van haar dochter, Yavanna Aartsma.
U vindt galerie KunstRaam in de Wielemakersslop 3, Voorburg, zijstraat (voetgangersgebied) tussen Herenstraat en de Parkweg.
Openingstijden etalage:
24 uur (verlichting aan tussen 8.00 en 23.00 uur)
Openingstijden galerie: www.kunstraam.info

De inrichting

Allerlei natuurlijke materialen worden in KunstRaam geïnstalleerd.
De laatste kunstwerken worden opgehangen.
Cis bekijkt haar KunstRaam en heeft bij alles wat ze heeft verzameld een verhaal.
« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login