Page
Menu
News
U bent hier:   Home > KunstRaam 2009 'Licht en Verlichting' > Hans Swaep PROJECT KUNSTRAAM© "Impressie van een opkomende stad"

Hans Swaep PROJECT KUNSTRAAM© "Impressie van een opkomende stad"

Van 5 tot en met 26 juni is in KunstRaam


In 2008 heeft de vraag van een opdrachtgever om een schilderij van een gebouw te maken Hans doen ontdekken dat zijn omgeving een rijke inspiratiebron kan zijn. Zijn nooit aflatende fascinatie voor compositie, kleur, maar ook emotie in een schilderij werd tot zijn eigen verrassing bevredigd in zo'n ogenschijnlijk oppervlakkig onderwerp. Het bracht Hans 'back to basic'.
In de titel van de tentoonstelling, "Impressie van een opkomende stad", zitten meer lagen. De stad komt niet op zoals de zon in Monet's schilderij. De stad Den Haag komt op in overdrachtelijke zin; Enerzijds als stad tussen andere steden in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Anderzijds is er de waarneembare opkomst op architectonisch gebied. En tenslotte komt de stad onvermoed op binnen de creatieve reikwijdte van Hans Swaep als kunstenaar.

Dat de gekozen titel van dit Kunstraam© een verwijzing is naar het schilderij dat de stroming het 'Impressionisme' zijn naam gaf is een andere laag en deze is niet toevallig. De stijl waar Hans in werkt beweegt zich tussen het "klassiek impressionisme" van schilders zoals van Monet en Pissaro en het "post-impressionisme" van schilders zoals dat van bijvoorbeeld Marquet, Matisse en Dufy. Meer, maar ook minder hoeft het voor Hans niet te zijn. Al zijn 'lagen' kan hij hierin kwijt: Het (herkenbare) beeld, de (abstracte) compositie, het spel van kleur en toon en het 'handschrift', kortom het schilderkunstig genieten.
Hans Swaep woont en werkt in Den Haag als beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, illustrator, ontwerper en muzikant/componist.
Ter gelegenheid van de opening van dit Kunstraam kunt u op zaterdag 6 juni vanaf 14.00 uur genieten van de impro-jazz van 'The incomplete Farhill quartet', een ontwerperensemble.

U vindt galerie KunstRaam in de Wielemakersslop 3, Voorburg, zijstraat (voetgangersgebied) tussen Herenstraat en de Parkweg.
Openingstijden etalage:
24 uur (verlichting aan tussen 8.00 en 23.00 uur)
Openingstijden galerie: www.kunstraam.info

De inrichting.De hond Yessi houd alles in de gaten.
Het hangsysteem wordt in elkaar gezet.


Een beetje naar links.


De verlichting is afgesteld.


De titels worden er bij geplakt.


Hans en Petra bekijken het KunstRaam.

De opening: impro-jazz van 'The incomplete Farhill quartet', een ontwerperensemble.

Mariska opent de tentoonstelling "Impressie van een opkomende stad" en kondigt een optreden van exposant Hans Swaep (tweede rechts) met The incomplete Farhill quartet.


Na een geslaagd optreden nagenieten van de tentoonstelling "Impressie van een opkomende stad" van Hans Swaep.
« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login