Page
Menu
News
U bent hier:   Home > KunstRaam 2010: Spirits of Kathmandu > Mariska Mallee in KunstRaam met de vier seizoenen akkers

Mariska Mallee in KunstRaam met de vier seizoenen akkers

Vanaf vrijdag 15 oktober


De schilderijen van Mariska Mallee zijn geïnspireerd door een culturele en spirituele reis naar Nepal. Het Boeddhisme en Hindoeïsme Nepal heeft haar veel inspiratie en inzicht gegeven. In het leven ervaar je de stroom en verandering. Dit zie je in de natuur op de aarde door de  seizoenen. Geboorte en dood, dag en nacht. Niets blijft hetzelfde, alles verandert, soms snel zoals in onze maatschappij of ons korte leven en soms langzaam zoals de erosie van de berg. In haar schilderijen werkt ze het liefst met kleuren en de daar bijpassende energie.
De variatie in toetsen en streken verf, de verschillende lagen acrylverf over elkaar geven de toeschouwer een beeld van beweging en vibratie.  Op de meter grote mandala’s voel je de energie van de seizoenen; de constante veranderingen in het leven. Het symbool voor de natuur, aarde en de mens: de akker, die verandert tijdens de seizoenen. In de akker wordt door de mens gezaaid en geoogst. 
De mens grijpt in, speelt ermee, maar de natuur bepaalt uiteindelijk het resultaat. Wonderlijk en onvoorspelbaar. 
De combinatie van oost en west, de traditionele mandala en de moderne kunst is de zoektocht bij het schilderen van Mariska. In de galerie zijn ook enkele traditionele thangka’s (mandala’s) van de Lumbini Buddhist Thanka Painting School, Kathmandu, Nepal te zien.


 

 

 

 

« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login