Page
Menu
News
U bent hier:   Home > KunstRaam 2011 'Verloren liefde' in KunstRaam >  Yvonne Nordlund in KunstRaam

 Yvonne Nordlund in KunstRaam

 

 

 

‘Snapshots van een herinnering’ in KunstRaam

Van vrijdag 4 februari tot woensdag 2 maart exposeert Yvonne Nordlund met abstracte acrylschilderijen: ‘Snapshots van een herinnering’ in KunstRaam.

Het werk van Yvonne Nordlund is abstract. Zij schildert op een lyrisch-abstrakt wijze en gebruikt een gemengde techniek met verschillende materialen zoals: acryl, handgemaakte papier en pastelkrijt.

Zij volgde een opleiding aan de kunstafdeling van de volksuniversiteit in Zweden.

In Nederland werkte zij op de werkplaats van de Vrije Academie en werd begeleid door verschillende kunstenaars.

Haar inspiratie komt van water, licht en transparantie, maar ook structuren van verschillende materialen gebruikt zij in haar beelden. Met deze gedachten componeert  zij verschillende thema's die de acrylschilderijen een landschappelijke sfeer geven. 

De kleuren en vormen van de Zweedse archipel met zijn koude blauw groenkleuren, haar geboortegrond, inspireren haar tot op de dag van vandaag. Het droomachtig gevoel dat je veelvuldig in haar schilderijen vind, noemt ze zelf ’snapshot’ van een herinnering. In de doorzichtigheid van de verflagen van het water is er altijd iets meer te zien, dan je op het eerste oog zou verwachten. 

 

In contrast met de groen blauwe kleuren gebruikt zij ook heldere kleuren zoals oranje, paars en rood die kleuren zijn sterk neergezet in de vlakken.  Soms vind je er teksten van poëzie en muziek voor de  gevoelswaarde en een speciale sfeer. Dit is vooral te zien in de serie met thema: ‘Letters’.

Daarin toont zij dat een brief zoveel meer kan zeggen dan een sms.

Vanaf 2004  heeft zij ieder jaar een expositie o.a. in Den Haag, Rijswijk, Schiphol, Delft, en Zweden. www.yvonnenordlund.eu

 
Zaterdag 5 februari is Yvonne van 14.00 tot 17.00 uur  in de galerie aanwezig om haar werk toe te lichten. Woensdagmiddag 16 februari van 13.00 tot 15.30 uur geeft Yvonne in KunstRaam een workshop ’mood boards’. Je maakt een schets met stemmingskleuren en vormen, een ’Mood board’, om uiteindelijk een schilderij te maken van 30 cm x 30 cm. Kosten: € 25,00. Aantal deelnemers: min. 4 en max. 8. Inschrijven: mmalleeprupp@gmail.com 

 

U vindt galerie KunstRaam in de Wielemakersslop 3, Voorburg, zijstraat (voetgangersgebied) tussen Herenstraat en de Parkweg.

Openingstijden etalage:

24 uur (verlichting aan tussen 8.00 en 23.00 uur)

Alle werkstukken in het KunstRaam zijn te koop. 

Ook wanneer de galerie gesloten is, kunt u per telefoon of E-mail het werk in uw bezit krijgen.

 De inrichting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login