Page
Menu
News
U bent hier:   Home > KunstRaam 2011 'Verloren liefde' in KunstRaam > Mariska Mallee en Paul Rüpp met: 'Droom van seizoenen' en  'Rituelen'

Mariska Mallee en Paul Rüpp met: 'Droom van seizoenen' en  'Rituelen'

MARISKA MALLEE: De schilderijen van Mariska zijn geïnspireerd door een reis naar Nepal, Boeddhisme, de stroom van verandering, de aarde en haar seizoenen, de kleur en zijn energie.

Kleurrijke toetsen van de mandala’s geven de toeschouwer een beeld van energie en de constante veranderingen in het bestaan en het universum. Het symbool van de akker en de seizoenen, waarin gezaaid en geoogst kan worden, zijn haar thema. De westerse combinatie van moderne kunst en de traditionele mandala laten de kracht zien, die van de cirkel en de mandala uitgaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Rüpp: In Nepal is Paul geïnspireerd geraakt door de vele rituelen die het land kenmerken. 

‘Het gaat erom de wijsheid van ons diepste wezen te ontdekken.’

Op zijn eigen wijze laat Paul zien hoe Boeddhisten en Hindi harmonieus met elkaar omgaan. Het dagelijkse leven heeft hij als ritueel ervaren en met het fototoestel vastgelegd. 

In KunstRaam zijn foto’s te zien van diverse spirituele uitingen in Nepal. Naast de serie foto’s laat Paul zijn werk op beeldscherm zien. Het is een Artwork van ongeveer 17 minuten geworden over rituelen in Nepal.

 

 

 

 

 

« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login