KunstRaamplatform: Schilders uit Kathmandu

Lumbini Budhist Thanka Painting School gevestigd in het schilderachtige centrum van Katmandu: Basantpur Durbar plein, heeft een groep professionele Thanka schilders in dienst. Thanka’s zijn Boeddhistische schilderijen gemaakt op special geprepareerd doek, voorstellende goden, religieuze afbeeldingen en mandala’s. De school levert een hoge kwaliteit Thanka’s, met verfijnd vakmanschap, natuurlijke pigmenten en bladgoud vervaardigt door boeddhisten. De Thanka school ondersteunt het boeddhisme en het klooster Heysay Choeling Gumba met de opbrengst van de verkoop van thangka’s.
Nu zal voor het derde jaar de Lumbini School zijn Thangka’s  in KunstRaam exposeren.
KunstRaam heeft twee schilders uitgenodigd om voor deze gelegenheid te demonstreren.
U kunt deze kerst het prachtig nieuwe werk bekijken van deze bijzondere vakmensen. U kunt ze in die drie weken ontmoeten en zien werken.Tijdens deze tentoonstelling laat Mariska Mallee haar nieuwste werk zien. Geïnspireerd op de mandala en Aboriginal kunst. Haar droomwerelden gaan over de altijd veranderende maan en seizoenen; de kracht van de natuur.


Met fotografie laat Paul Rüpp zien hoe Boeddhisten en Hindi harmonieus met elkaar omgaan. Het dagelijkse leven heeft hij als ritueel ervaren en op bijzondere wijze vastgelegd.


In KunstRaam zijn zijn foto’s op beeldscherm zien. Het is een Artwork van ongeveer 17 minuten geworden over rituelen in Nepal met de titel: ‘Rituelen’
‘Het gaat erom de wijsheid van ons diepste wezen te ontdekken.’


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De opening op Kaarsjesavond